Tuesday, May 10, 2011

Kerja Printed Sudah

Minat menggunakan software Adobe Photoshop bermula sejak tingkatan 1 lagi. Terus mempelajari secara sendiri selama bertahun-tahun dan sehingga sekarang. Artwork or photo yang di-edit merupakan citarasa sendiri. Tak pernah berniat untuk tujuan yang lain seperti membuat bookmark, poster or anything else yang akhirnya benda itu akan di-print out kan.



Tapi kali ini berbeza. Aku diberi mandat untuk men-design beberapa poster, bookmark, information board, labels and etc. Memang tak sangka ada orang yang acknowledge kerja yang aku buat. Act buat saja2 then bila tengok benda tuh dah jadi hardcopy. Terima kasih tak terhingga.




Aku suka tengok kerja-kerja yang aku buat jadi hardcopy. Benda tuh macam menunjukkan kita punya kesungguhan. Kerja yang kita buat sungguh-sungguh. Aish, payah pulak nak berkata-kata. Ala macam orang tengok pun suka. Aku pun bukan suka je, GEMBIRA sakan lagi adalah even if tak cantik or lawa mana pun. –__-. And tak sangka benda yang aku belajar and explore sendiri ini ada outcome nya juga.


So, kami disini berbesar hati lah untuk menunjukkan serba sedikit benda yang aku buat dah jadi hardcopy and so on~


basket
Ini time zaman muda-muda dulu. Secondary school. Time tak kenal lagi boleh download font lawa-lawa tru internet. Terus guna yang adobe dah kasi. Gambar orang tengah slam dunk. Tak tahu la samada itu Michael Jordon or Kobe Bryant or Steve Jobs(-__-). Aku punya team basket mintak tolong buat design baju untuk mereka. Dengan berbesar jantungnya, aku pun men-design, dan ini lah hasilnya.




edited by photoshop
Belah kiri masa masuk pertandingan photoshop untuk noob2 macam aku neh, belah kanan poster untuk islamic week.


gloss edited jpeg
Set satu booth dengan kekawan baik masa festival kat sekolah dulu. Kami buat service edit gambar konon-konon kat overseas. Bila aku tengok balik memang giler tak kemas kerja aku, ye la masa tuh noob habis kot. Tahu cut and paste je dalam photoshop. Pulangan lumayan woo, even aku tak dapat satu sen pun. Aku tak kesah sebab aku suka buat ini keleja. Peace!


HEROE5
Gambar kelas.

-------------------------------------------------------oo------------------------------------------------------

Last but not least, ini merupakan job paling besaq pernah aku dapat. Baru je berlaku. Projek kelas yang aku kasi title ‘Triple K Project’ (Wa ketua projek, sukati wa nak kasi nama pa, ;p).


Desktop2Poster, bookmark, label wheel of fortune (I made it wrong), bendo hok tepek kat goodie bag. Oh~ I like!



Desktop
Information board







Desktop1
And bendera. Yang apply on bendera betul tuh bukan I la kan. I tak pandai melukis. Orang lidi pun boleh senget.

Hehehe. Itu that’s all. Lepas ini hope dapat buat benda begini lagi. Ini semua sebab minat. Kalau tak minat memang tak jalan. Ingat in the future aku dapat commercial kan benda neh. Mana tahu dapat benefits kot2 mana pun. Insyaallah. SO, sekarang kena banyak ulangkaji photoshop lagi! Chaiyok2!


p/s: Krohhh…

No comments:

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails