Sunday, April 24, 2011

Awak Asal Mana?

Menjadi kebiasaan apabila berkenalan dengan rakan baharu di sini, mereka akan bertanyakan tentang :

“Awak asal mana?”

Saya ada kenal sorunk member ni. Perempuan. Rapat tak lah sangat tapi selalu la kan jumpa. First time met masa orientasi lagi. Masa tuh aktiviti bebas, kami duduk bersebelahan. Proses ice breaking secara kecil-kecilan pun bermula:

Kemboja: Hi, name sape?
Me: Hi, panggil miza je
Kemboja: Oh miza, saya Kemboja
Me: Oh, Okay.

Seminit kemudian….

Kemboja: Miza asal mana?
Me: Selangor
Kemboja: Oh samalah, Kemboja kat Rawang. Miza?
Me: Oh, Ye ke. Miza kat *****

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Okay tadi cerita semester lepas, time masih segak lagi bertali matric card. Then awal semester 2 ni, kami bertemu kembali dan ini perbualan kami,

Kemboja: Eh, Miza kan?
Me: A’a iya. Kemboja kan?
Kemboja: Eh ingat lagi
Me: Well..

Seminit kemudian….
Kemboja: Miza asal mana?
Me: Selangor
Kemboja: Oh samalah, Kemboja kat Rawang. Miza?
Me: Oh, Ye ke. Miza kat *****

Sebulan kemudian…
Kemboja: Miza asal mana?
Me: Selangor
Kemboja: Oh samalah, Kemboja kat Rawang. Miza?
Me: Oh, Ye ke. Miza kat *****

2 bulan kemudian…
Kemboja: Miza asal mana?
Me: Selangor
Kemboja: Oh samalah, Kemboja kat Rawang. Miza?
Me: Oh, Ye ke. Miza kat *****

Lately…
Kemboja: Miza asal mana?
Me: Selangor
Kemboja: Oh samalah, Kemboja kat Rawang. Miza?
Me: Oh, Ye ke. Miza kat *****

No comment dengan orang begini. Layan je. Well nasib baik ingat nama, kalau tak memang nak kasi buat macam ini setiap kali jumpa kau…


DSC03243 copy
Oh na na na What’s ma name?

No comments:

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails