Monday, February 7, 2011

Better Late Than Never.

Assalamualaikum…

I just arrived from my hometown early this morning, now Im at Sg. Petani. And I got a very hectic journey this morning. Okay, mai nak story sikit.

My bus supposedly pick me up 1130pm kat Perhentian Duta. Me, mom and dad arrived at Perhentian Duta 1045pm because I need to refund the extra that I bought. Lepas dah kasi settle sume then kterunk tunggu la bus.

Bus  yang sepatutnya sampai pukul 1130pm  sampai 0330am. Memang boleh kasi berjanggut kat situ. Buku Reader’s Digest pun sempat kasi khatam. Tak cukup dengan tuh siap baca kamus lagi. Hamikko. Kenapa la jadi begini?

Entahla. Dengar2 highway utara – selatan jammed.

Yang penting sekarang saya ada kelas tepat pukul 0800am. Seronokkan? Maybe tak sempat masuk kelas kot, still dalam hati neh nak pergi gak. Biarpun lambat macam mana.

Bertolak pukul 0330am dan sampai pukul 0730am. Memang melayang je la bas rasanya. Laju wooo. 4 jam je yang diperlukan untuk sampai ke Sg. Petani.

IMG_2114
Gambar yang sempat ditangkap di dalam bas. Jam.

Perjalanan saya bukan sampai disitu. Masih terdapat satu lagi persoalan. ‘Sempat tak nak pergi kelas neh?’ Oh well, doa termakbul. Saya melangkahkan kaki ke dalam kelas tepat pukul 0820am cenggitu. Dengan penuh bangga bersama-sama dengan muka yang ‘fresh’ dari bas pagi. Oh ya, saya mandi okay. Sebab tadi ada classmate tanyer.

Classmate: Mizah, ko sampai pukul brape?
Me: 0745 kat kolej.
Classmate: Wuuh, dasyat. Sat2, mandi tak?
Me: Ehem, aku mandi okay, sebab tuh aku masuk lambat neh.
Classmate: Oh, syukur..

Okay, terima kasih di atas keperhatinan anda ye classmate. Rasa sampai sini saja. Ini malam ada perjumpaan. Aduhai, sakit otak la. Lastly, saya sangat bersyukur kerana ibu bapa saya sanggup menunggu dengan lama sebelum saya naik bas.

Pengajaran: beli tiket kena beli awal-awal lepas neh
: better late than never!

No comments:

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails