Tuesday, December 21, 2010

India Part 5: Thanjavur

Assalamualaikum

Hari ke-6 saya sama family saya and mak saudara and sepupu-sepupu gerak pergi Thanjavur. Apakah itu Thanjavur? Stay tune… 
           
Sebelum gerak p Thanjavur, kiterunk makan-makan kat rumah one of my mak saudara. Naik Auto. Wuuuhuuu..


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


DSC01823
Mangsa kenderaan


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC             SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC SONY DSC SONY DSC


SONY DSC                  SONY DSC


SONY DSC


SONY DSC  
Kedai Emas,

Open-mouthed smile

SONY DSC


More picture at my photoblog:

Adapted from Wikipedia,

The Thanjavur area has a rich historical heritage and is a prism of ancient as well as the modern south Indian civilizations. The city was once the stronghold of the historic Cholas and at one time was also the capital of the Cholas, Mutharayars and Marathas when they were at the peak of their power. Since then, Thanjavur has been one of the chief political, cultural and religious centres of South India.
Thanjavur contains over 90 temples, as it was favored by the Chola rulers between the 1st - 12th centuries, the Nayakas in the 16th century, and the Marathas in the 17th and 18th centuries.

Tempat neh memang superbly best giler. Okay hiperbola giler. Tapi memang betul. Masa masuk je rasa macam tetiba masa bertukar ke zaman dulu-dulu. Ada tempat main-main pedang. Ala korunk boleh gambarkan macam cerita Gladiator tuh.

Act tak boleh bawak masuk camera. Kalau nak bawak kena bayar berapa rupee tah. Tapi nasib baik hijab saya besar dan panjang macam tuh. Tutup camera dengan hijab. Ayah pun sama kutu dengan saya (kutu?). Suruh snap gambar silently. Kalau tengok one of the picture ada orang macam angkat tangan dia tak kasi snap.

Apa yang gua boleh respect la kan, erm, dyrunk punya seni bina memang terbaik. Terfikir pulak macam mana mereka neh boleh hasilkan sesuatu yang betul-betul ada menarik. Okay tak tahu nak express-kan macam mana.

Last but not least, jemputlah ke photoblog saya untuk gambar selanjutnya. Saya banyak upload kat sana lagi. Woot woot!. Bey! Assalamualaikum.

No comments:

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails