Friday, April 9, 2010

Best ke asrama?

Just now ada baca one article neh. Blog sapa pun tak tahu. Tajuk entri '10 sebab kenapa sekolah berasrama penuh best giler'. Well okeh. Certain sebab I setuju but still certain tuh macam tak berapa nak setuju. Sorry writer blog tuh. Setiap orang ada pendapat masing-masing kan?

Yang saya boleh buat conclusion nyer kan, erm kehidupan kat SBP neh not bad. memang best. Kawan, tempat baru, glamer (a bit la). Tapi truly tak tahan masa masuk form 1.

Dapat surat tawaran mak giler happy. Bila tengok sekolah mana reaksi mak kaku sebentar. "Pasir Puteh?" "Kelantan?". OMG. Dalam hati tak tahu nak cakap ape. Sedih tak jugak. Happy boleh tahanla sebab dapat SBP. But the main things masa tuh memang saya tak tahu lansung tempat tuh kat ceruk mana. Kelatan tak penah jejak pun. Sesedare kat Kelantan none.

Doesn't matter. Yang penting saya dah habis study dah pun kat situh. Seronok habis. Pengalaman banyak giler. Speechless rasanya kalau nak ceritakan semua. Pahit, manis, buruk, tawar, masam semua ada. Variety.

Okay, tak nak masuk part lovey dovey sedih-sedih teringat kat sekolah dulu. Esok kena ikut ayah pergi PLKN Beranang. Masalah sikit kalau nak pergi sini. Bukan sikit tapi banyak. Kena bangun awal. Gombak ke kajang jauh amat. Kena prepare dari segi makanan  mental dan makanan fizikal. Fuhhh.

p/s : ini entri yang tidak bermatlamat, harap maaf.

4 comments:

NahDaTuLIzaH said...

Uh...x best duk hostel. xleh tengok tv. huhuhuhu

Mizah said...

agak argh...henset pom x ley...

sHazIela yUsSOF. said...

bole jew saya tgk tv dan bwk hp.tp secara haram.hahaha.

Mizah said...

yg tuh da wat da...hahaha

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails