Tuesday, March 16, 2010

Pening dengan pemilihan bidang selepas SPM

Adakah anda ragu dan pening kepala dengan bidang2 yang ditawarkan?
Rasa macam tak ada bidang yang sesuai untuk keputusan anda?

Dun worry, sebab setiap masalah ada solution ye right?
Dengan ini saya memperkenalkan website Sistem Semakan Syarat ke UiTM dan IPTA yang lain. Tereng teng teng *lagu la

Kalau sesiapa yang rasa bingung2 or pening kepala sila follow this tutorial auw. Klik gambar untuk besau.

STEP 1 - Buka laman sesawang hini
http://www.selangkah.uitm.edu.my/index.php
klik sahaja maaa~

STEP 2 - Pilih status lepasan anda...
Klik ye, jangan tengok je


STEP 3 - Isi borang yang ada, IC, Nama, No tel,
Email dan tahun SPM.

STEP 4 - Isi keputusan SPM anda dan kelik
SEMAK KELAYAKAN. Tunggu sebentar dan 
anda perlu mempunyai barang lembut sofware
Adobe Reader or Foxit Reader
serupa jerk sume tuh~ Asalkan ada.

STEP 5 - Panjatkan doa kepada Yang Maha Esa kerana anda sudah berjaya. Oo0 yeah. Kalau nak print lagi banyak bagus. Boleh highlight + kaler2 + origami lagi. Plus, confirm tak kotor skrin komputer anda. Fikirkanlah....

That all rase. Saya jumpe this thingy from group Lepasan SPM 2009 facebook largh. Rajinkanlah diri anda untuk visit laman sesawang hini. Banyak info+++ yang diberikan. Kalau musykil or what so ever nak tanya boleh le menulis kat dinding tuh yerk

Baiklah, saya sudah seperti ketam mengajar anaknya berjalan. Tapi I already try my best. Tak nak tahu sorunk2. Sebab nanti takut masuk U sorunk2. !@#@%$^. Pedulikan saya~

p/s : saya suka menolong orang. Yang mampu je la.

6 comments:

NahDaTuLIzaH said...

Uh..it was tough time dowh...nak decide which U and which course.
tapi dulu main hentam jek isi..hehehehe..nasib baik dapat..huhuhu

mc'g said...

pke elok2...4 me..jgn ikot mnt sgt..
pke ms depn sng keja...
p mint un penting gk..2,2 penting.hahahha.

Mizah said...

@angah - mmg tough giler la...pening jerk...maybe plih cos yg x da sains...hhhehehe...x ley bwk la scn..

Mizah said...

@c's g - aiyak~i nk 1 u ngn u la...bley..nnti u slalu blnje ek...

mc'g said...

hah.bley2..bley blah.hahahha.aply lar.ngn umh un dkt.ngn i ag dkat.hahaha.

Mizah said...

i x amik kt utm la...

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails