Tuesday, March 16, 2010

Kelantan fever #4

This was the last day, nak balik rumah dah. Mak panggil balik. Woke up early lagi dan lagi sebab nak catch up bus in the morning at Tanah Merah. This time I naik Darul Naim pulak. That day naik Mahligai. Walawey tuh pun nak kasi cerita. Oh ye sesiapa rasa musykil and macam tak faham naik bus express ni kan tanya la sama saya. Saya pro auw *perosak. Erm lagi kalau naik naik pi Kelantan. Saje2 nak cakap because sebelum nih ada 1 person tuh tanya. I dengan baik hati turunkan segala ilmu yang I ada. Bukan ajaran sesat oke. Proceed.

Nasi Kerabu. Well I biasa makan Tosai pagi2 tapi this time ada lain sikit. Teringat zaman rehat sekolah dulu. Selalu ngat makan mende neh. Badan pun naik. Last2 stop habit makan nasi waktu pagi. Berbahaya tul. Anddddd mummy yang bawak and belanja makan.

Nasi Kerabu in the morning. Yummy right?

Tempat kterunk makan that morning. Ada sesiapa kenai?

"Gano nopt wat LOVE tuh, aq tak ngajen
la wat"

"Ha gini la, mung letak tange gini so(satu)
then gini pulok...."

Bye2 yah. Next time or bile2 kite jumpe lagi,
but dunno la when tuh.
Hurm, nak buat macam mana
Long distance relationship
Uhukx!

Siap makan bus pun sampai. Bus yang akan membuatkan punggungku krem + keras selama 8 jam. Tu la orang sekarang naik flight, aku naik bus. Al-maklumla saya bukan orang kaya okeh, sesuai la dengan naik bus right *Isk2 nak naik flight. Tangkyu mummy yaw anddd Yuni yaw anddd the whole family la kerana sanggup tumpangkan I neh. Jasamu dikenang, peace out!

Baiklah layan gambau ye! Sebab saya sakit tangan nak tulis !@#$.


Nampak tak wajah boring neh?
*Mak cik kat sebelah tengok je saya snap
gamabu sendiri. Sukatila

Suasana bus~
Sunyi

Saya terpengun sebentar. Ini selepas Merapoh 
di kala mata masih segar bugar selepas rest.

Merapoh.

Nampak tak fog tuh. Karak highway la neh.
Ala jalan nak pergi Genting Highland tuh.
Saje nak bagitahu.

About 1730 sudah sampai Greenwood. Menunggu pulak dalam setengah jam lagi. Warrggghhh! Sangatlah geram. Badan da la letih habis. Tak mengapa. Asalkan sampai rumah ku manis. 

Baiklah. Itu sahaja lawatan saya ke Kelantan. Menimba pengalaman sambil mencuci mata. HEHEHEHE. Okeh. GTG.




3 comments:

mc'g said...

lame x mkn nc krabu..=(
n bila leh jumpe u??
t da stat blaja u ssh nk kua..
cyes rindu...x men2 k.

Mizah said...

i cnnt janji la...
mingu lpas da bnyk kuar...
i try tiap2 mingu mntk permssn ngn parents...
tp tak prnh boleh...
takpe..
nnt i usahkn lag..

mc'g said...

ok.

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails