Friday, February 19, 2010

Naik bas balik rumah, balik sekolah

Wuish~ badan letih tak tahan. Harini from 3 to 8 pm I just duduk depan PC and tolong mak isi borang maklumat murid. Before this dah isi but somehow data2 tuh dah macam hilang. Aduih. Sebelum nih my mom buat sorang2. But this time I yang buat sorunk. Sampai sakit rib cage tulang belakang neh. Adoidoi. 

Lupekan sakit2 badan. Sekarang daku nak buka kekisah lama dahulu. Kisah sedih yang terjadi selama 5 tahun lamanya. Ceritanya bermula begini. Dulu daku sekolah at Pasir Puteh, Kelantan. My home sweet home at Gombak. So, everytime cuti daku kena ulang balik KL - KELANTAN. Kalau nak return home tuh ok lagi la. Happy jerk. Siap boleh lepak dengan gang2 budak luar sekolah daku aka budak2 senasib dengan daku. Tempat lepak tak lain tak bukan KBMALL and naik bus kat Jalan Hamzah or Stesen bus Langgar la of coz. Kalau poket kering lepak KFC Pasir Puteh then naik bus kat Stesen bus Pasir Puteh jerk. Gang2 lepak biasanya Kak Kossa, Kak Eli, Shasni, Darrsini, Aizat erm then tak ingat la sape lagi.


Aizat, darrsini, shasni, izzati


Aizat, saya, shasni and izzati



Ini muka tak matured. Bergambar dalam KFC.
Spek?? !@$#

Bertolak ke Pasir Puteh lepas waktu sekolah dalam pukul 5pm. Pi lepaskan geram kat Cyber Cafe Pasir Puteh yang giler mahal berhantu tak tahan. Internet memang lembab +++. Tapi nak buat cane. Nevermind. Habis kat CC pi KFC lak. Makan + borak + lepak lama sampai pukul 0830pm sebab bus kul 0900pm. Then tunggu bus lame gak. Kadang2 bus sampai kul 1200am. Driver jam rosak ke? Geram jerk.

Sampai Gombak (greenwood) kul 0530. Ayah amik. First place bukan balik umah. Ayah bawak pi Kedai Mamak kat Sri Gombak dulu. Ini yang paling seronok. Makan tosai + nasi lemak cap ibu di awal pagi. Act tak lapar sangat pun. Tapi ayah dah bawak pi. Kalau tak makan tak boleh plak. Nanti ayah marah lak. Tapi biler makan tuh macam tak hingat dunia. Ayah mesti cakap macam hini dalam hati "Sian anak aku, lapar sebab tak makan sebelum naik bus". Keh3. Padahal makan banyak dah sebelum naik + tengah berhenti rehat.    
Tidak mengapala. 

Then nak balik Kelantan 1 hal tersangatlah berat. Perasan bercampur2 berkelodak tak tahu nak cakap macam mane. Pagi nak bertolak tuh masam jerk. Semua orang takut nak tegur daku. Mak ngan ayah pun sama. Makan nasi goreng yang mak masak. Tuk informasi, mak tahu daku suke nasi goreng. Dah siap makan mak kasi bekal nasi goreng plak. Dalam tupperware. Pukul 0830 gerak stesen bus Putra kat PWTC tuh. Regroup balik dengan budak luar tuh. Tunggu bus. Bile bus dah sampai kterunk angkat beg sesame pi kat bus. Tuk informasi sekali lagi, kterunk selalu naik bus Mahligai. Ada kenal? Kalau tak kenal search oke. Lepas simpan beg merupakan saat yang menyedihkan. Salam+peluk+kiss dengan mak and ayah. WAWAWA. Air mata selalu jerk jatuh. Memang tak tahan. Sedih sesedihnya. WARRRRGGGHHH. Masuk bus buat muka cover. Malu babe. Tapi kekadang wat dunno jerk muke macam siput ngah nangis tuh. Bus gerak babai mak and ayah tru the window. Dah siap kak kossa + kak eli plak yang menjalankan tugas. He4. Dyrunk pujuk.

Dalam bus boring babeng. Tak tahu nak buat ape. Kalau bawak MP3 boleh kasi dengar. Kalau tak bawak beginilah ceritanya (lihat gambar)


Kalau sampai amik taxi @ prebet balik sekolah. Sampai sekolah call mak dengan dengan public phone hostel. "mak kakak dah sampai" "okeh baguslah tuh" "okela mak, pergi dulu" "erm, bye" "assalamualaikum mak". Naik tangga bertingkat-kat tingginya dengan beg berat. Masuk dorm bukak segala benda yang patut di buka (tudung je la). Tetibe perut lapar. Teringat kat nasik goreng mak. Amik nasi goreng mak then makan kat dalam depan loker. Tengah makan plak tetibe air mate menitik. Teringat kat umah. Homesick. Habis masin nasi goreng aku. Ish....

~sudahla. Itu rase yang mahu dikongsikan. Malu belakang kire. He3. Neway tiket2 penerbangan bus masihku simpan kemas dalam kotak dalam allmari dalam bilik dalam rumahku. Bape banyak dalam laaaaa. Ini dia gambaran tetiket yang sudah dikumpul. Okela sejak kebelakangan neh susah nak tidur. Ni semua kes tengok cite Paranormal Activities. Susah nak tutup mata. Sudahla. Daku da dulu. Neway mane2 dak2 luar yang bace this entri please drop ur komen yer. Miss ya all!! Oh ya. Ini gambar tiket.





10 comments:

alishia said...

hehe..tbe2 rindu nk naek bus pegi blk klntn to kl..^ _ ^

yg2 n me said...

haha.ak bukan bdak luar p ade gak pengalaman kite naek bus sesame eh.skor A

Mizah said...

kak eli : he4..btol la...rndu plak..

Mizah said...

yuni : ha5..a'ah pnh skali..bes3..

yg2 n me said...

hahah..walaupon mase tuh ade krisis

Mizah said...

krss pe ekx?? x igt..

mc'g said...

wa3..xtaw lak kisah sedih smpai cmni....time g sek nmpk riang ria je..hahaaa

Mizah said...

mne de riang..sedih gegiler...mcm ni la feeling nyer...

yg2 n me said...

krisis..my fam la

Mizah said...

o0o ya..x teringat..

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails