Thursday, February 11, 2010

Bomba 07'

Ini hal nak flashback balik mase pigi camping bomba. Erm tak tahu nak start dari mane.
Well daku pigi camping bomba start form 1 lagi (05'). Form 1 daerah kat Jeram Pasu. Dekat giler. Nama pun daerah. Tahun ni bomba sekolah daku tak though lagi. Form 2 (06') tak dapat nak pigi camping. Senior dah ramai yang pigi.

Form 3 (07') baru macam best sikit camping bomba. Bomba SCIPP start mengukir nama dari daerah negeri and terus pi kebangsaan. Tapi macam susah sikit nak maintain akademik dengan bomba thingy things nih. Tahun tuh tahun PMR. Kawan2 lain tengah study habes. Kterunk bomba form 3 nih tengah berkawad habes. Dari bulan Feb to May rasenye. Tapi usaha kterunk berbaloi. Menang macam-macam.

Daerah (Bukit Bakar, Machang)
-No.1 kawad kaki perempuan
-No.1 Kawad hos kering and basah (lebih kurang macam tuh la)
-No.1@2@3 kawad hos individu
-Johan keseluruhan
-Tak ingat dah


Negeri ( Lata Hujan, Tanah Merah)
-No.1 Kawad kaki perempuan
-No.1@2@3 kawad hos kering
-No.3 kawad hos basah (aku ler yang masuk tuh)
-No.1@2@3 kawad hos individu
-No.1@2@3 Malam kebudayaan
-Johan keseluruhan
-Tak ingat dah

Kebangsaan (Bukit Katil, Melaka) kampung aku wo0o0.
-No.1 kawad kaki perempuan
-No.3 malam kebudayaan
-No.1 khemah cantik
-No.2 pameran

Each tempat yang kterunk pigi tuh memang best. Daerah gaduh dengan Sains Machang tak salah aku. Kterunk panggil dia Sains Labok. Mane tak marah tuan sekolah tuh. Negeri pulak macam seram + ngeri plak campur dengan daerah lain. Gua Musang, Tanah Merah/Jeli, Pasir Puteh/Machang, Kota Bharu, Bachok, Pasir Mas, Kuala Krai. Yang paling gerun sekali kat budak2 gua musang. Dyrunk semacam ganas sikit. Well mase camping ni la kterunk tak gaduh dah dengan Sains Machang. Ye la dia wakil guys untuk daerah pasir puteh/machang and kterunk wakil gurl tuk daerah pasir puteh/machang. Unfortunately, guys kterunk yang pasir puteh/machang tak dapat pigi kebangsaan. Sebab kuota nak melayakkan ke kebangsaan kawad kaki mesti num.1. SMACH dapat num.2 or 3 daku rase. Tak mengapalah.

Then mase kterunk pigi kebangsaan lepas telah dibasuh oleh Jurulatih2 kterunk mase latihan pusat kat Balai Bomba Pengkalan Kubur. Hitam + gelap + legam daku dibuatnya. Pigi kebangsaan lagi gerun. Paling gerun dengan Sabah and Serawak. Mak and ayah ada datang tempat daku camping nih sambil balik kampung. Terkejut mak daku biler tengok daku. Ber+ tough and hitam. Mane taknyer berkawad kaki and kawad hos tetiap hari. Teruk betul. Kesannya sampai sekarang. Tak putih2 daku. Nak buat caner.

Daku ingat lagi biler balik sekolah tuh semua orang nangis. Balik2 je kene exam. Mid Year pulak tuh. Macam sengal jerk. Dah mase tuh otak semacam sanggap jerk. Cikgu plak macam tak ada belas kasihan. Kterunk sampai pukul 4 pagi. Then badan letih2 lagi pigi exam petang tuh. Sains or Bm tak silap. Isk2. Tapi nak buat macam mane kan??

Ini sahaja rasenyer entri untuk Camping Bomba from daerah to kebangsaan. Memories tuh memang manis giler. Main mud, khemah senget, kne marah dengan guru pengiring sebab bangun lambat + kterunk kewl sangat, dak2 laki yang best dilayan bergurau, dinner kat ayer keroh and blah2. Banyak giler kenangan. Okeh rase sampai sini je. Bawah ni beberapa gambar mase kat sane.


Rehearsal

Medal time

Backdrop?? HAHAHA

Bomba SCIPP gah di kebangsaan!

Ayah yang snap

Geng Bomba

Faeez and Afiqah. Kecik lagi dyrunk neh.

Dengan mak plak.

Ini Jurulatih kami, Mr Ibrahim.

Semua2 barang masa camp. Red Bull untuk kawad hos.
Takut jatuh. HEHEHE.

2 comments:

yg2 n me said...

gile..pais kecik lag ow

Mizah said...

kecik jerk...gelak hbes bler tgok blik..

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails