Thursday, January 14, 2010

Should I tell anyone that I...

Huargh.. tadi ada keluar. Pepagi lagi. Ini bukan kes kene keje dengan ayah cuz daku bangun awal semacam hari ini. Jadilah ceritanya begini. Hari ni kene attend exam PC untuk amik lesen. Kepalang punyer takut sampai tak ada selera nak breakfast. Cikgu datang amik pukul 9 ratus 5 minit. Ok. sebelum tuh nak memperkenalkan kawan baru. Ada 4 orang. Iqa, dah kenal lama dah cuz dulu selalu jumpa mase friendly match sekolah. Mey, kawan lame selalu main volleyball dengan dia. Wan, lawak giler, senang nak kawan dengan dia. Ezmey senyap jerk tapi ok jerk. Hari ini dikirakan terhibur dengan diarunk neh. Kterunk masuk test sama2. Dah siap pi minum kedai mamak plak cuz kena tunggu cikgu amik lagi sejam. Cikgu sampai terus dia hantar balik rumah. Rasa this is the last time jumpe Ika, cuz lepas ni tak sekali dah buat amali. Sampai rumah mak tanyer lulus ke tak. Daku cakap lulus. Ahad ni amali. Mak angguk. Setuju la tuh kot.

Lepas sembahyang tidur, tapi ni tidur tak mati. Serasa macam sedih je. Patutnya daku gembira. Tetibe plak air mata menitik. Bile fikir2 balik kenapa ek? Owh. Easy question make easy answer. Well, daku rindu kat kawan-kawan kat kelantan. Sebab tuh la satu2nya tahu daku ni macam mane. How to take a very good care on and entertain me OF COS.

This tearing drop thing until 12 o'clock something. Makan pun tak lalu. Soya beans and roti telur jerk harini. Rindu tersangat kat dierunk. Dah la lonely daku sesorunk kat KL. Kawan2 kat Kelantan. Nak keluar pun tak tahu ngan sape. Then pukul 12 lebih something abang ajak keluar. Daku ni suka keluar malam. Dulu mase bulan puasa ayah selau bawak keluar makan kat kedai mamak. Tapi sekarang a bit busy. So keluar pi 7E. Naik kereta abang Dah la tak gitaw ayah nak pigi. Then pi yang nearest punyer. Apachaaa... Dia tak kasi masuk. Cus manyak kali kena rompak I think. Mamat ni pun dah takut. Tak pe lah. Kita pigi yang jauh sikit. Yang tuh boleh kasi masuk. Beli Maggi tuk daku abang grab snack jerk. Lepas tuh balik. Tengok2 pintu kunci. Ayah kat atas. So, menungu la daku dengan abang dekat luar. Ayah pun turun. Kasi buka pintu.

Then daku terus pigi masak. Maggi + telur. Yang tuh je daku ok. Makan kat livin room sambil2 tengok HOUSE. Best citer nih. Kalau macam Grey Anatomy ada cintan cantun sikit tapi yang ini tak. Neway Patrick Demsey giler handsome Memang medic terus. Dr. House memang terer. Tapi macam sial sikit. Dia suka buat experiment kat patient. Pakai kasi je ubat base on the symptoms patient tuh. Even tak tahu penyakit. Citer ni selau plak patient seizure. Macam sial plak. Selalu terkejut daku dibuatnya. Yang tak best citer nih dia tak ada operate ke pe. Kalau macam Grey Anatomy ada operation. Macam real jerk. Name pun citer kan?

Erm. Oleh yang demikian, patutlah daku menulis setakat ini sahaja. Urgh. Dah mengantuk sangat dah ni. Lepas ini mahu tidur terus. Sekarang ni tidur kalah kelawar. Malam tak tidur dah nak siang baru nak tidur. Bangun bila macam mak nak balik dari sekolah (kerja). Takut kena marah + membebel. Rumah pun kena always clean and tidy. Always yea! Memang letih la jawabnyer. Macam bibik pula rasenyer. Lately daku makan pun sikit. Terlebih rindu kot.
Okeh daku post entri maybe selang sehari kot. Asyik busy jerk. Vid pun tak siap lagi. Main game jerk. Ok then. Dadadada. Terima Kasih kerana sudi membaca. Wah wah wah...


3 comments:

yg2 n me said...

upenya cite ni bset jgak seyh.hek

Mizah said...

agk la..best lyn..bek ko tgk..

yg2 n me said...

should ak dengar advice ko

Nuff

A Photoproject With Partner

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails